בריטריט פנצ'קרמה בכפר Ayurveda Yoga Village שליד קומטה שבקרנטקה, לכל יום יש מסגרת קבועה. סדר היום בנוי כך שהגוף והנפש יוכלו להיות רגועים ולהתמקד בתהליך. הנה איך היום נראה.

בוקר: להתעורר לאט

היום מתחיל סביב 5:15 בבוקר. עוד לפני שקמים מהמיטה עושים שבע נשימות עמוקות, יושבים לרגע ומכוונים את המחשבה לכיוון חיובי. אחר כך מצחצחים שיניים ומנקים את הלשון, עושים oil pulling עם שמן שומשום, שותים מים חמים, מתקלחים ולובשים בגדים נקיים.

יוגה ופוג'ה

בין 6:00 ל-7:00 יש שיעור יוגה בוקר. בשעה 7:05 מתקיימת פוג'ה בוקר (אגניהוטרם) באולם המקדש, עד 7:30. ארוחת הבוקר מוגשת בין 8:00 ל-8:45.

טיפולים, ייעוץ ורפואות

אחרי ארוחת הבוקר מגיע זמן הטיפולים. ביום יש טיפול אחד, ולפעמים שניים, ושעות הטיפולים נקבעות לכל משתתף ומפורסמות על לוח המודעות במסעדה. בין 10:00 ל-12:00 נפגשים עם הרופא. הרפואות שהוכנו במיוחד עבורך נאספות מבית המרקחת בשעות 10:00, 12:00 ו-15:00. התזונה וסדר החיים בכפר נקבעים על ידי הרופאים לפי שיטות האיורוודה הקלאסיות.

צהריים: יוגה נידרה

בין 12:00 ל-13:00 מתקיימת יוגה נידרה, מדיטציית שינה מודרכת. אין יוגה נידרה בימי ראשון. ארוחת הצהריים היא בשעה 13:00 עד 13:30.

אחר הצהריים והערב

בין 16:00 ל-17:00 יש שיעור יוגה ערב. ארוחת הערב היא בין 17:30 ל-18:00, ובשעה 18:10 מתקיימת פוג'ה ערב (אגניהוטרם).

כמה כללים שעוזרים להפיק מהשהות את המיטב

מומלץ להגיע לכל מפגש חמש דקות מראש. כדאי לשמור על שקט בזמן האוכל, ולא לשתות תה או קפה בזמן הטיפולים. בתקופת הטיפולים כדאי להימנע מחשיפה רבה לרעש וממסכים, משיחות מיותרות ומשינה בשעות היום. אם משהו לא נוח, מספרים על כך לרופא. לפני יציאה מהכפר בזמן הטיפולים מתייעצים עם הרופא.

קבוצות קטנות עם ליווי ישראלי

הקבוצות שלנו קטנות, עם ליווי ותמיכה בעברית.

רוצה לשמוע עוד? כתבי לנו בווטסאפ או במייל, ונתאם שיחה.